Acasă LUMEA ANIMALELOR Un motan candideaza la primaria orasului mexican Xalapa! VIDEO

Un motan candideaza la primaria orasului mexican Xalapa! VIDEO

800

Candidatura unui motan pe nume Morris la primaria orasului mexican Xalapa a inceput ca o gluma, dar s-a transformat intr-un fenomen pe retelele de socializare, potrivit The Guardian.

„Morris a devenit expresia a cat de mult s-au saturat oamenii de toate partidele si de sistemul politic care nu ne reprezinta”, afirma Sergio Chamorro, proprietarul candidatului cu blana, al carui slogan de campanie a fost: „Te-ai saturat sa votezi pentru sobolani? Voteaza o pisica.”

Pagina de Facebook pentru El Candigato Morris („gato” insemand „pisica” in spaniola) are in prezent peste 130.000 de „like”, mult mai multe decat cele ale oricarui alt candidat inregistrat in cursa pentru primaria orasului Xalapa, capitala statului Veracruz. Alegerile locale din Mexic vor avea loc in aproximativ jumatate de tara la 7 iulie.

cat for mayor 2.jpg

Pagina de Facebook si site-ul de Internet ale lui Morris sunt pline de fotografii, filmulete si sloganuri trimise de sustinatorii din toata tara.

„Adevarul este ca Morris nu ne mai apartine. El apartine fanilor sai”, a declarat Chamorro.

Morris a inspirat si alte candidaturi de animale in alte orase mexicane: un magar in Ciudad Juarez,un caine in Oaxaca si un pui de gaina in Tepic. Niciunul insa nu a devenit la fel de popular ca motanul.

Directorul institutului electoral din Veracruz, care organizeaza alegerile in stat, a cerut populatiei sa nu isi iroseasca voturile optand pentru Morris.

„Este important sa votati pentru candidatii inregistrati”, a declarat Carolina Viveros. „Va rog”, a adaugat ea.

Sursa: mediafax.ro

Articolul precedentFotografie de COLECTIE! Reactia a doi tarani rusi atunci cand vad pentru prima data un bec aprins!
Articolul următorCercetatorii nu gasesc niciun raspuns: O statuie egipteana veche de 4.000 de ani se misca singura! VIDEO

1 COMENTARIU

Comments are closed.