Acasă MULTIMEDIA FOTO Temutul sarpe TITANOBOA, stramosul lui BOA si ANACONDA care a trait acum...

Temutul sarpe TITANOBOA, stramosul lui BOA si ANACONDA care a trait acum 60 de milioane de ani!

2301

Temutul Titanoboa a trait in urma cu 60 de milioane de ani, fiind considerat cea mai periculoasa reptila din lume, in prezent existand doar fosilele sale.

Titanoboa, stramosul serpilor BOA si Anaconda, avea 14 metri si cantarea o tona, iar potrivit unor analize ale oamenilor de stiinta,titanoboa putea inghiti crocodili intregi si era pradatorul suprem al padurilor tropicale din America de Sud. El a trait timp de 10 milioane de ani.

Acest sarpe nu era unul veninos, insa isi omora prada prin strangulare. Primele fosile titanoboa au fost gasite in 2002. Toto atunci fost descoperite si fosilele altor animale preistorice precum testoase de marimea unei mese de bucatarie si crocodili gigantici. Fosilele datau din Paleocen.

In 2011, fosilele lui Titanoboa au fost expuse la mina de carbune din nordul Columbiei, Cerrejon, acolo unde cercetatorii au descoperit ramasitele unei paduri tropicale si fosilele reptilelor uriase. Astfel, uriasul pradator a fost reconstruit din ramasitele a trei reptile.

„Credem ca Titanoboa a reusit sa atinga aceste dimensiuni pentru ca era mult mai cald la Ecuator, la 60 milioane de ani de la disparitia dinozaurilor”, a explicat doctorul Bloch.

9.

Temutul sarpe TITANOBOA, stramosul lui BOA si ANACONDA care a trait acum 60 de milioane de ani9

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Articolul precedentTe-ai intrebat de ce nu exista ALIMENTE ALBASTRE? Aceasta este EXPLICATIA!
Articolul următorINGERII exista si s-au aratat chiar pe cerul Londrei! FOTO