Acasă STIINTA Oamenii de stiinta au descoperit ca si animalele au abilitatea de a...

Oamenii de stiinta au descoperit ca si animalele au abilitatea de a minti si a insela!

244

Oamenii de stiinta care au descoperit ca animalele si-au dezvoltat abilitatea de a minti si de a insela pentru a-si usura accesul la hrana si pentru a-si gasi mai usor un partener pentru reproducere.

Cu totii, unii mai mult, altii mai putin, spunem minciuni, iar oamenii de stiinta sustin ca si-au dat seama cum a aparut aceste „figuri de stil” sociale, conform unui material publicat de Daily Mail.

„In ultima instanta, abilitatea oamenilor de a minti convingator ar putea sa fi evoluat ca rezultat direct a naturii noastre cooperative”, sustin cercetatorii, adaugand ca inselaciunea este un lucru obisnuit in regnul animal.

Echipa de cercetatori a analizat din punct de vedere comportamental 24 de specii diferite de maimute si a ajuns la concluzia ca acest comportament inselator este mai frecvent intalnit la speciile ai caror membri colaboreaza mai mult.

„Analiza noastra comparativa demonstreaza ca cu cat membrii unei specii sunt mai dispusi sa coopereze intre ei, cu atat comportamentul inselator este mai frecvent intalnit”, sustine Luke McNally, cercetator la Trinity College din Dublin, conform materialului publicat in ultimul numar al revistei Proceedings of the Royal Society B.

Sursa: agerpres.ro

Articolul precedentCum reactioneaza o pisica cand vede prima data o soparla! VIDEO
Articolul următorGAFA de PROPORTII la un post TV din Romania!

1 COMENTARIU

  1. […] Citeste pe LumeaBizara.ro! Added by Ciprian Cobzaru on 20 mai 2013.Saved under News, TechTags: Animalele, hrană, Oamenii de stiinta, reproducere Tweet!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs"); (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); FacebookTwitterGoogle1EmailGoogle […]

Comments are closed.