Acasă STIINTA Descoperirea despre armata de teracota care te va pune serios pe ganduri!

Descoperirea despre armata de teracota care te va pune serios pe ganduri!

886

Noi descoperiri ar putea rescrie istoria Armatei de Teracota. Cei 8.000 de soldati de teracota care s-au pastrat in interiorul mormantului primului imparat al Chinei, ce dateaza de mai bine de 2.000 de ani, au fost rezultatul unei influente exterioare, potrivit celor afirmate de cercetatori.
Arheologii cred ca sculptorii acestora au fost grecii, conform urmelor ADN ramase in interiorul mormantului, iar aceasta teorie poate revolutiona istoria cu privire la contactele dintre estici si vestici, scrie Rador.

Potrivit BBC, nu a existat nicio traditie de a se construi replici ale oamenilor de marimi mari, inainte ca acest mormant sa fie creat si, mai mult decat atat, nimic asemanator cu aceasta armata de teracota nu a fost realizat pana atunci, asa ca a aparut intrebarea: ce anume a generat aceasta schimbare?

Istoricii si arheologii au descoperit urme de ADN ale europenilor, de la scheletele inmormantate in apropiere, ceea ce demonstreaza ca vesticii au trait in aceste zone si ca au existat contacte intre estici si vestici, mai devreme cu 1.500 de ani, decat momentul in care comerciantul venetian Marco Polo a ajuns in China, iar grecii le-au impartasit tehnicile lor sculptorilor chinezi.

Bineinteles ca pana la aparitia unor descoperiri mai substantiale, acesta ipoteza, conform careia grecii au avut contacte cu chinezii, ramane doar o presupunere.

Tocmai din aceasta cauza, presiunea ce apasa pe urmele cercetatorilor este extrem de mare, caci pana la stabilirea unei teorii sigure, aceasta continua sa fie considerata, de cele mai multe ori, extrem de controversata.

Pana acum, istoria l-a consemnat pe Marco Polo ca fiind primul european care a ajuns in China in secolul al XIII-lea.

sursa> RADOR

Articolul precedentGadgetul care iti face casa buna cu vecinii. Poti sa dai cate gauri vrei