Acasă STIINTA Cea mai MISTERIOASA carte din lume a fost descifrata de oamenii de...

Cea mai MISTERIOASA carte din lume a fost descifrata de oamenii de stiinta!

2560

Cea mai misterioasa carte din lume a fost descifrata de specialisti. Manuscrisul Voynich este scris cu litere si cuvinte neidentificate, fara greseli, taieturi sau corecturi.

Desenele reprezinta plante, oameni, animale si teme astronomice, insa sunt executate cu mai putina stradanie. Cercetatorii nu au reusit sa identifice multe dintre plantele desenate.

„Cel mai misterios manuscris medieval” a dat de furca criptografilor, matematicienilor si lingvistilor timp de mai bine de un secol. De aceea, multi experti au considerat ca manuscrisul este o pacaleala.

1carte2Acum, insa, un nou studiu publicat in jurnalul Plos One sugereaza ca misteriosul manuscris are un mesaj real, oamenii de stiinta anuntand ca au descoperit tipare lingvistice ce sugereaza prezenta unor cuvinte cu inteles in text.

Pe baza analizei ilustratiilor, manuscrisul pare sa fie o carte stiintifica, cu remedii pe baza de plante, desene astronomice si ilustratii detaliate. Cartea contine 240 de pagini, cu anumite pagini lipsa, iar expertii cred ca initial avea aproximativ 272 de pagini.

Manuscrisul lui Voynich se afla in prezent in biblioteca Universitații Yale din Statele Unite. Documentul este asigurat contra sumei de un milion de dolari.

Sursa: antena3.ro

Articolul precedentCercetatorii nu gasesc niciun raspuns: O statuie egipteana veche de 4.000 de ani se misca singura! VIDEO
Articolul următorBlestemul din Casa Poporului! Lucrurile ciudate care se intampla pe holurile celei mai mari cladiri din Romania!