Publicatia The Sun a publicat un articol in septembrie 1985 despre o familie din Yorkshire care a pierdut casa intr-un incendiu, totul facandu-se scrum.
A doua zi, cand proprietarii casei au revenit la locul intamplarii, au descoperit cu stupoare ca pe unul din pereti era un tablou care era intact. Tabloul era o reproducere a celebrului tablou Copilul care Plange.
Pompierii care incercasera stingerea focului nu au putut da o explicatie la faptul ca, pictura era intacta, cu toate ca focul mistuise toata casa.
Sase luni mai tarziu, o alta casa din Anglia a ars in intregime. De pe unul dintre pereti s-a putut recupera un tablou, intact, care era o reproducere a celebrului tablou Copilul care Plange. Un pictor din Anglia reusise sa picteze cateva sute de astfel de tablouri, care erau reproduceri dupa celebra pictura. Reproducerile au fost vandute in numar mare. In Anglia incepuse o adevarata psihoza. Proprietarii acestor reproduceri au inceput sa aiba intamplari nefericite. Unii s-au imbolnavit subit, altii au murit, casele au fost mistuite de foc.
Autoritatile nu au putut explica care ar putea fi cauza acestor intamplari nefericite. Jurnalistii au inceput o ancheta cu privire la aceste evenimente. Unii proprietari de astfel de tablouri au incercat sa le distruga, dandu-le foc, in speranta de a alunga blestemul dat de acest tablou. Stupoare, aceste tablouri nu ardeau. Jurnalistii au apelat la un celebru ocult, in speranta ca acesta va gasi cheia acestor evenimente.
Acest specialist a declarat ca tabloul poarta un blestem, care aduce nenorociri. Pictorul Bruno Amadeo, autorul acestor tablouri, a incercat sa linisteasca spiritele, declarand ca tablourile nu ard pentru ca panza este formata din fibre foarte rezistente.
Declaratia sa a ramas fara efect. Jurnalistii indemnau pe toti proprietarii sa arunce aceste tablouri, pentru a scapa de blestem. Ciudat este faptul ca pompierii au recuperat un astfel de tablou si l-au asezat pe unul dintre pereti. La scurt timp, chiar in sediul lor, s-a declansat un incendiu. Istoria acestui tablou este foarte interesanta. Bruno Amadeo, autorul tabloului, a pictat acest tablou, avand ca model un copil de la un orfelinat. Amadeo se ataseaza atat de mult, de acest copil, incat decide sa-l infieze.
La scurt timp, dupa ce a terminat tabloul, atelierul sau a fost distrus de un foc. Nervos, pictorul l-a certat pe copil, crezand ca acesta daduse foc atelierului. L-a certat pe copil, iar acesta a fugit si nu s-a mai intors niciodata la pictor. De atunci, s-a nascut o legenda care a devenit realitate. Multi cred ca pictorul a facut un pact cu diavolul si tabloul este blestemat.
Urmatoarea intamplare s-a produs in Rusia, la granita cu Mongolia. Cercetatorii au descoperit un site arheologic cu mai multe morminte. Unul dintre acestea era al unei tinere fete. Momia avea o vechime de 500 de ani, iar corpul fetei fusese asezat pe o parte, cu picioarele pliate. Fata avea capul ras, iar pe corp avea tatuaje cu pasari si animale. Pentru ca descoperirea s-a facut pe Platoul Altai, momia a fost numita printesa din Altai. La scurt timp dupa aceasta descoperire, in zona s-au produs cutremure cu magnitudine mare, dar si inundatii devastatoare.
Locuitorii sunt convinsi ca arheologii au deranjat spiritele rele si de aici producerea catastrofelor naturale.
Platoul din Muntii Altai are trasat pe toata suprafata sa, linii care se pot vedea numai dintr-un avion. Liniile au vechime de peste 3000 de ani. Liniile de pe acest platou au forma unui tigru cu cap de vultur. Tatuajele descoperite pe mumie sunt identice cu liniile de pe platou, respectiv, reprezinta un tigru cu cap de vultur. Poate fi o coincidenta sau nu!
Sursa: efemeride.ro